Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

2 Ekim 2011 Pazar

The İmam ++

İmam-Hatip Lisesi mezunu olduğunu saklayan hız,motosiklet ve iş tutkunu yurtdışı eğitimli Emre Hacıoğlu(Eşref Ziya) geçmişini unutma ve yeni hayata geçme çabasındadır.Bir gün ölümcül hastalığa yakalanmış lise arkadaşı Mehmet gelir ve Emreden onun yerine köyde imamlık yapmasını ister. Emre, arkadaşını kırmayıp köye gider ve kendini bilgisiz insanların içinde bulur . Film , imam-hatipli bir insanın iç çatışmalarını , kimlik tanımlaması sorununu ve Emre'nin gerçeklerle yüzleşmesini anlatıyor.
Bu tanıtım wikipedia'dan alınmıştır.











1 yorum:

  1. Filmi izlerken özellikle dikkat edilmesi ve birbirimizi ikaz etmemiz gereken yerlerden birisi, köydeki içkicinin münevver-aydın bir tip gibi gösterilirken, çocuğuna elif-ba Kur'an dersi veren babanın(Ahmet Yenilmez) yobaz, cahil, kötücül biri olarak gösterilmesidir. Tipik bir halide edip adıvar fraksiyonu.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.