Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

26 Mart 2012 Pazartesi

Kartal Göz (Eagle Eye) Ahlak Notu: +8

Başlarda terörist işi sandığımız bir aksiyon süreci yaşıyoruz ama sonra öğreniyoruz ki süper bir bilgisayar sistemi çıkıyor işin altından. Amerika'nın en büyük bilgisayar sitemi savunma ve istihbarat amaçlı kullanılmaktadır. Başkanın verdiği bir karar dolayısıyla amaerikan halkı zarar görünce vatansever bilgisayar sistemi harekete geçer ve başkanı öldürmeye karar verir.

    Aksiyon yüklü beğenilen bir film. hem bilimkurgu severlerin hemde aksiyon severlerin severek izleyebileceği bir film
     benim düşüncem bilim kurguda gerçeklerin göz önünde bulundurulması ve abartıya kaçılmaması yönünde. Bu film irade sahibi bir sistemden söz ediyor ki bu ancak yaratıcının lutfedebileceği bir kavram. bilgisayar sistemleri ne kadar ilerlerse ilerlesin irade sahibi olamazlar.

Filmin fragmanı:










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.