Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Semum Ahlak Notu: 9,5

     Yönetmenliğini ve senaristliğini Dabbe Filmiyle tanınan Hasan Karacadağ yapmıştır.  Dabbe' den daha başarılı bir film olduğu kanaatindeyim ve izlemenizi tavsiye ederim.
     İslami kaynaklardan yola çıkarak hazırlanacak korku filmleri, sinemamızın ciddi bir eksiği idi. Buna benzer filmlerin artamasını temenni ediyorum. Filmde Cevşen-ül Kebir'in Koruyucu etkisine vurgu yapılmasını da ayrıca takdir ediyorum. Küçük çocuklarla izlenmesine ise kesinlikle karşıyım.
Konusu
     Canan ve  volkan çifti yeni bir ev satın alırlar ve yerleşirler. Büyük ve şehir kalabalığından uzakta müstakil bir ev. Etrafında ki evlerde bu ev gibi büyük ,müstakil  ve bahçesi olan evlerdir.
     Yeni eve taşındıktan kısa bir süre sonra canan bazı garipler fark eder ve rahatsızlığını kocasına da bildirir. Fakat zaman geçtikçe Canan'ın korkuları artar  ve sonunda kocası onu yatağa bağlamak zorunda kalır.  Canan' ın içine şeyatanın hizmetkarı Semum girmiştir. Giderek onu elegeçirmektedir.
Kocası önce doktor çağıracak sonra arkadaşının tavsiyesi ile bu konuda ilim sahibi bir hocaya başvuracaktır.  (her şeyi yazmayalım ki filmin tadı kaçmasın)
     Filmi izlediğinizde Canan'ı Semum'un hedefi haline getiren sebebin ne olduğunu da öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.