Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

20 Nisan 2017 Perşembe

Bir zamanlar Askerdik

Bir Zamanlar Askerdik, başrolünde Mel Gibson'ın oynadığı, yönetmenliğini Randall Wallace'in üstlendiği, Vietnam Savaşı'nı konu alan 2002 yapımı savaş filmidir. Film, bu savaşta çarpışmış emekli General Hal Moore ve yine aynı savaşta görev yapmış gazeteci Joseph L. Galloway'in birlikte kaleme aldığı We Were Soldiers Once...And Young (Bir Zamanlar Askerdik...Gençtik) isimli kitaptan uyarlanmıştır.

Konusu

1954 yılında, Birinci Çinhindi Savaşı'nın son senesinde Vietnam'da devriye görevi yapmakta olan bir grup Fransız askeri, Vietnam Halk Ordusutarafından pusuya düşürülmüş, müfrezedeki subaylar öldürülmüş, teslim olan askerler de diğer Fransızlara göz dağı vermek için kurşuna dizilmiştir.
Aradan geçen 11 yılın ardından, A.B.D. General Hal Moore komutasındaki askerlerle Vietnam Savaşı'na girmiştir. Vietnam'a ulaştıklarında, buradaki A.B.D. üssünün saldırıya uğradığını öğrenir ve kendisine 400 adamını alıp, saldırganları takip edip yok etmesi emredilir. Film bu noktadan sonra kanlı çarpışmalara sahne olur. Savaşa dair bilinmeyen gerçekleri, savaşların yıkıcı sonuçlarını gözler önüne serer.                                  Wikipedia'dan alınmıştır.  Daha fazlası için tıklayınız.
Fragman:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.