Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

26 Eylül 2017 Salı

Son Kale (The Last Castle) ........................................Ahlak Notu: 10


Yayın Tarihi: 2001

Yönetmen: Rod Lurie
Filmin Konusu
 

ABD ordusunun, en ünlü taktik uzmanı generalEugene Irwin (Robert Redford), Körfez Savaşı veBosna'da gösterdiği başarılardan dolayı ülkesinde kahraman gözüyle bakılan, orduda saygı duyulan bir askerdir. Görev sırasında aldığı bir emri yerine getirmeyip, ölüme sebebiyet vermekten on yıl mahkûm edilir. AlbayWinter'in emrindeki, Yüksek güvenlik sistemleri ile korunan castle, askeri cezaevine kapatılır.
Haksızlığa uğradığını düşünsede, cezaya razı gibi görünür. Aldığı bu ceza ile birlikte Askeri kariyeride sona eren general Irwin'nin tek isteği, bir an önce bu süreyi doldurup eve dönmek. Castle Askeri cezaevini Sert güvenlik önlemleriyle koruduğu bilinen albay Winter, general Irvini'nin, askeri kimliğine gizli bir hayranlık duymaktadır.

Hapisanede bulunan bazı mahkumların general Irvin'e saygıyla yaklaşması müdür Winter'i rahatsız eder ve bu askerleri alışılmışın dışında, sadist bir şekilde cezalandırır.
Buna bir anlam veremeyen Irwin, araştırmaları sonucu, hapisane yönetimi ile ilgili hoş olmayan sonuçlar bulur. Albay Winter'i görevinden aldırmak isteyen general Irwin, Askeri yasalaragöre hapisane müdürünün görevinden alınması için hapisanenin kendi kendini kontrol edemiyecek duruma gelmesinin yeterli olacağını iyi bilir. Müdürün haksız tavrı karşısında çaresiz kalan mahkûm askerler, general Irwin'nin, başlattığı bir taktik sonucu komutası altına girerler.
Kısa sürede bin iki yüz mahkumu organize eden general Irwin ve albay Winter'in arasında alışılagelmişin dışında, silahsız bir savaş başlar.


wikipedia'dan alınmıştır.
Editör Yorumu: Hem tertemiz  bir film hem  seyir zevki iyi hemde anlamlı bir film. Güçlü bir şekilde verilen bayrağa saygı mesajı ve diğer mesajlarla hoş ve faydalı bir film olmuş. Memnun kalacağınızı umuyorum.

2 yorum:

  1. Blogunu yeni keşfettim ve oldukça aranan bir konu üzerine paylaşımlarda bulunuyorsun. Yayımladığın film değerlendirmelerine kısa bir zamanda bakma şansım oldu ve aralarından bir kısmını izlemiştim onlarda beğendiğim filmlerdi.

    Bu filmde daha önceden izleyip, hafızamda yer edinmiş tavsiye edilecek filmlerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğiniz ve değerlendirmeniz için teşekkür ederim.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.